Journal of medical council of iran
دوره 42، شماره 3 - ( 1403 )                   جلد 42 شماره 3 صفحات 48-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IUMS.FMD.REC.1401.489


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sajadi S, Koohi K, Gholipoor Arbastan Z. Effectiveness of Extracorporeal Shock Wave Therapy (ESWT) on the Pain of Patients With Plantar Fasciitis. jmciri 2024; 42 (3) :41-48
URL: http://jmciri.ir/article-1-3326-fa.html
سجادی سیمین، کوهی کریم، قلی پور ارباستان زینب. اثربخشی درمان با امواج شوک از خارج بدن (ESWT) بر درد بیماران مبتلا به فاشئیت پلانتار. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1403; 42 (3) :41-48

URL: http://jmciri.ir/article-1-3326-fa.html


مرکـز تحـقیقــات عصـبی اسکـلتی عضـلانی، دپارتمـان طب فیزیکـی و توانبخشی، دانشـکده پزشکـی، دانشـگاه علــوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (23 مشاهده)
چکیده
زمینه: التهاب نیام کفپایی Plantar-fasciitis، اختلالی شایع، مهم و پرعارضه است که درمان کاملاً موثری برای کاهش شدت درد ناشی از آن معرفی نشده و یا درمان­‌های موجود، توام با عوارض مختلفی بوده است. بنابراین، با توجه به اثرات مثبت ESWT در مطالعات قبلی، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر درمان با امواج شوک خارج از بدن (ESWT) بر درد ناشی از فاشئیت پلانتار با توجه به جنس، سن، نمایه تودهبدنی، طول مدت علایم، شغل بیمار و همچنین تعداد جلسات درمان انجام گرفت.
روش کار: این مطالعه­‌ی تحلیلی-مقطعی آیندهنگر بروی 18 نفر بیمار مبتلا به فاشئیت پلانتار که جهت درمان با امواج شوک از خارج بدن ESWT Extracorporeal Shock Wave Therapy), (ESWT ارجاع داده شده بودند، انجام شد. درد پاشنه پای صبح­گاهی و زمان ایستادن با استفاده از مقیاس دیداری درد VAS (Visual Analogue Scale)، در چهار مقطع زمانی قبل، پس از آخرین جلسه، پس از یک هفته از آخرین جلسه و پس از یک ماه از آخرین جلسه و بر اساس متغیرهای زمینه ای و دموگرافیک مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
یافتهها: شدت درد در تمام زمان­های مورد بررسی نسبت به قبل از مطالعه، با تفاوت معنی­‌داری کاهش یافته بود. میزان درد صبحگاهی و نیز، درد حین ایستادن، به­‌ترتیب در 82 و 77 درصد بیماران، بیش از 30 درصد کاهش داشت. از میان تمام عوامل مورد بررسی بعد از یک ماه از درمان، تنها بیمارانی که شغل آنها نیازمند ایستادنهای طولانی مدت بود کاهش بیشتری را در درد حین ایستادن خود نسبت به بیمارانی که شغلهایی بدون نیاز به ایستادن طولانی داشتند، تجربه کردند (0/028=P). تنها درد و سوزش مختصر موضعی پس از انجام ESWT در 7 نفر (39/9%) از بیماران گزارش شد و سایر بیماران عارضه خاصی را گزارش نکردند.
نتیجهگیری: ESWT میتواند به عنوان درمانی بیخطر و موثر در کاهش قابل توجه درد در بیماران مبتلا به فاشئیت پلانتار پیشنهاد شود. همچنین نتایج اولیه این مطالعه نشان دهنده اثر بخشی بیشتر این روش درمانی در بیماران مبتلا به پلانتار فاشییت با شغلهای نیازمند ایستادن طولانی میباشد.
متن کامل [PDF 494 kb]   (11 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب فیزیکی و توانبخشی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.