[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
   
..
:: دوره 28، شماره 3 - ( 1389 ) ::
جلد 28 شماره 3 صفحات 299-294 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی عوامل موثر بر ابتلا به فشار خون در ساکنین شهرستان اراک
چکیده:   (5135 مشاهده)
زمینه: افزایش فشارخون شریانی، یک بیماری شایع، بدون علامت و معمولا به آسانی قابل درمان است که در صورت عدم درمان اغلب به عوارض مرگبار منتهی می شود.روش کار: این تحقیق مورد- شاهدی بر روی بیماران مبتلا به فشارخون بالای 90.140 میلی متر جیوه در سال 1383 در شهرستان اراک به وسیله نمونه گیری چند مرحله ای و با حجم نمونه 1000 نفر و با رعایت نسبت جمعیتی در شهر و روستا در هر دو گروه مورد و شاهد، انجام یافت. در آنالیز داده ها از نرم افزار spss و شاخص های آماری توصیفی و اصول مقایسه میانگین ها و نسبت ها و در آنالیز چند متغیره از Logistic regression استفاده شد.محققین در کلیه مراحل تحقیق متعهد به اصول اخلاقی اعلامیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بودند.یافته ها: درنگاهی به وضعیت افراد مورد پژوهش، در این تحقیق 263 نفر مبتلا به فشارخون اولیه با 765 نفرافراد غیر مبتلا به فشارخون اولیه (سالم یا گروه کنترل) مقایسه می گردند. در مورد عوامل خطر موجود در این تحقیق می توان به سطح تحصیلات پایین (R5=2.78, P<0.001)، قد کوچک (P<0.001)، دفعات تماس اندک با مادر و پدر (P<0.001)، تماس کمتر از 3 بار با نزدیکان و دوستان (OR=2.06, P<0.001)، عدم رضایت خانوادگی (OR=1.35, P<0.04)، مرگ یکی ازنزدیکان درجه اول (OR=2.45, P<0.001)، وجود پدیده رینود (OR=0.41, P<0.002)، سوفل کانون آئورت (OR=2.5, P=0.05)، اشاره کرد. جهت پیش بینی ابتلا یا عدم ابتلا به فشارخون نیز در این تحقیق سه مدل بر اساس مشخصات عمومی، مشخصات عمومی و کلیه موارد کلینیک طراحی گردید.نتیجه گیری: با توجه به تعیین ریسک فاکتورها شامل سطح تحصیلات پایین، وزن بالا، قد کوچک، دفعات تماس اندک با مادر و پدر و تماس کمتر از 3 بار با نزدیکان و دوستان (یک بار در این تحقیق بر اساس خصوصیات دموگرافیک- آنتروپومتریک می توان با اطلاع رسانی از طریق رسانه های عمومی، آگاهی عمومی را جهت شناخت عوامل خطر و در نتیجه تغییر رفتارهای زیان بخش بیماری افزایش داد و به این روش ابتلا به هیپرتانسیون و عوارض قلبی- مغزی- کلیوی و چشمی آن را کاهش داد.
واژه‌های کلیدی: افزایش فشارخون، رگرسیون لجستیک، عوامل خطر
متن کامل [PDF 432 kb]   (1561 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


بررسی عوامل موثر بر ابتلا به فشار خون در ساکنین شهرستان اراک. مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1389; 28 (3) :294-299

URL: http://jmciri.ir/article-1-1392-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 28، شماره 3 - ( 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران Journal of Medical Council of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4624