Journal of Medical Council of Iran
دوره 27، شماره 3 - ( 1388 )                   جلد 27 شماره 3 صفحات 316-307 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

تاثیر مواجهه با غلظت های پایین مخلوط حلال های آلی بر دید رنگی. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1388; 27 (3) :307-316

URL: http://jmciri.ir/article-1-1328-fa.html


چکیده:   (3753 مشاهده)
زمینه: اختلال دیدرنگی در محیط های کاری شیوع نسبتا بالایی دارد و می تواند در کارهای روزمره اختلال ایجاد نماید. همچنین بسیاری از مشاغل نیاز به درک نرمال دیدرنگی دارند.روش کار: این مطالعه مقطعی در یک کارخانه خودروسازی انجام شد. گروه مورد کارگران شاغل در سالن رنگ این کارخانه و گروه شاهد کارگران شاغل در سالن مونتاژ همان کارخانه بودند. ابتدا پرسش نامه ای حاوی اطلاعات مورد نیاز مانند سن، سابقه کار، سابقه آسیب و اختلال مادرزادی سیستم بینایی، مصرف الکل و ... برای کلیه کارگران تحت بررسی تکمیل شد و پس از لحاظ کردن معیارهای خروج، 121 کارگر گروه مورد با 157 کارگر گروه شاهد از نظر وضعیت دیدرنگی مقایسه شدند. برای بررسی درک دیدرنگی از Ishihara Plates test برای تشخیص اختلال مادرزادی دیدرنگی و Lanthony D-15 Desaturated Test (D-15) برای غربالگری اختلال اکتسابی دیدرنگی، استفاده شد. غلظت مخلوط حلال های آلی در سالن رنگ کارخانه پایین تر از حد مجاز بود.یافته ها: به وسیله تست LD-15 مشخص شد که %31.4 کارگران در گروه مورد دچار اختلال اکتسابی در دیدرنگی بودند. در گروه مورد اکثر اختلال اکتسابی دیدرنگی در طیف زرد-‌ آبی بود. همچنین شیوع اختلال اکتسابی دیدرنگی در گروه شاهد %3.8 بود. شیوع اختلال اکتسابی دیدرنگی در گروه مورد به طور معنی داری از گروه شاهد بالاتر بود P<) (38.28-47.4CI=0.001)، (=52.11OR. علاوه بر آن میانگین شاخص اختلال دیدرنگی (CCI) محاسبه شده از تست LD-15 درگروه مورد به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد بالاتر بود 1.14) در مقابل 1.03 و (>P0.001. نتایج آنالیز آماری رگرسیون لوجستیک نشان داد بین شاخص اختلال دیدرنگی و مواجهه مزمن با مخلوط حلال های آلی ارتباط معنی داری وجود دارد (>P0.001).نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه به نظر می رسد اختلال اکتسابی دیدرنگی یک شاخص حساس برای تشخیص اختلال سیستم عصبی ناشی از مواجهه با حلال های آلی در نقاشان خودرو باشد. در نهایت نویسندگان پیشنهاد می نمایند که شاید بتوان از شاخص اختلال دیدرنگی (CCI) به عنوان یک شاخص مناسب جهت تشخیص زودرس اختلال سیستم عصبی در کارگرانی که در مواجهه مزمن با مخلوط حلال های آلی در غلظت های پایین قرار دارند، استفاده نمود.
متن کامل [PDF 352 kb]   (745 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.