Dirandeh A, Elahi A, Akbari Yazdi H. Applying a Balanced Score Card in Order to Establish the Strategic Management of Physical Education and Sports for Students of the Ministry of Health and Medical Education. jmciri 2022; 40 (4) :259-270
URL:
http://jmciri.ir/article-1-3236-fa.html
دیرنده علی، الهی علیرضا، اکبری یزدی حسین. به کارگیری کارت امتیازی متوازن به منظور استقرار مدیریت راهبردی تربیت بدنی و ورزش دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1401; 40 (4) :259-270
URL: http://jmciri.ir/article-1-3236-fa.html
دانشگاه خوارزمی تهران
چکیده: (1045 مشاهده)
چکیده
زمینه: هدف اصلی این پژوهش به کارگیری کارت امتیازی متوازن به منظور استقرار مدیریت راهبردی تربیت بدنی و ورزش دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
روش کار: تحقیق حاضر از نوع مطالعات استراتژیک است که بر مبنای اهداف تحقیق در ردیف تحقیقات کاربردی قرار دارد، از نظر نحوه گردآوری دادهها از نوع آمیخته (کمّی و کیفی) میباشد. اطلاعات مورد نیاز در بخش کیفی با استفاده از مصاحبههای انفرادی و شورای راهبردی و در بخش کمّی با استفاده از ماتریسهای مطالعات راهبردی انجام شد.
یافته ها: در این تحقیق از کارت امتیازی متوازن، جهت ارزیابی عملکرد و پیاده سازی راهبردها و از تحلیل سلسله مراتبی AHP برای اهمیت و وزن راهبردهای هریک از منظرها استفاده شد. بر اساس کارت امتیازی متوازن 4 منظر مدیریت داخلی، توسعه زیرساختها و درآمدزایی، فرهنگسازی و توسعه ورزش و مسابقات و ورزش قهرمانی بعنوان مناظر اصلی تربیت بدنی و ورزش دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشخص شد. علاوه بر این بر اساس نتایج تحقیق حاضر 10 راهبرد، 32 هدف، 39 سنجه و 45 اقدام و ابتکار بدست آمد.
نتیجه گیری: براساس تحلیل SWOT در مجموع ده استراتژی، شامل دو استراتژی SO، سه استراتژی WO، دو استراتژی WT و سه استراتژی ST برای تربیت بدنی و ورزش دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدوین گردید که شامل: تقویت ارتباط بین آموزش و ورزش با رویکرد جذابیتسازی در دانشگاههای علومپزشکی/ توسعه و ارتقا فضاها،اماکن، تجهیزات ورزشی و اقدامات از طریق هدفمندی تخصیص و توزیع بودجه/ توسعه طرح های درآمد زایی از طریق مسابقات و رویدادهای ورزشی، کلاسهای فوق برنامه ورزشی ، اقدامات تبلیغاتی و حمایت مالی/ تقویت ارتباط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با دیگر نهادها جهت مشارکت و پیوند با آنها در جهت زندگی فعال/ توانمندی سازی و توسعه منابع انسانی تربیت بدنی و ورزش/ هدفمندی در اعزام و میزبانی مسابقات و رویدادهای ورزشی ملی، کشوری، المپیادهای ورزشی دانشجویی و بین المللی / توسعه و کاربردی کردن تحقیقات ورزشی با رویکرد پژوهش محور/ راه اندازی و ایجاد بانک اطلاعاتی برای ثبت اطلاعات سلامت و فعالیت بدنی افراد در جهت ذخیره سازی/ توسعه و تقویت طرحهای استعدادیابی ورزشی در دانشگاه های علوم پزشکی با کمک وزارت ورزش و جوانان/ تقویت تعامل با مربیان برجسته، لیگها و باشگاهها بود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى