[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 23، شماره 3 - ( 1384 ) ::
جلد 23 شماره 3 صفحات 264-259 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط بین سطح لاکتات خون در بدو بستری و سرنوشت نهایی در نوزادان بستری در بخش مراقبت ویژه، گزارش بررسی اولیه
چکیده:   (7899 مشاهده)
ارزیابی نوزادان جهت شناسایی زودرس نارسایی سیستم گردش خون و انجام درمان سریع و مناسب و نیز تعیین پیش آگهی و سرنوشت نهایی آنان از مهمترین دغدغه های متخصصان در بخش های ویژه نوزادان است که هیچ یک از معیارهای متداول در دسترس مانند سیستم ای ارزیابی وخامت حال عمومی و بررسی گازهای خونی، در این زمینه حسیاسیت و دقت بالایی از خود نشان نداده اند. با توجه به این که ضایعات تهدید کننده حیات نوزادان با مکانیسم های متفاوت منجر به هیپوپرفوزیون بافتی و نهایتا تولید لاکتات ناشی از متابولیسم بی هوازی می شوند. سنجش لاکتات خون روش قابل اعتماد و مطمئنی برای این ارزیابی معرفی می شود. در مطالعه حاضر ارتباط بین سطح لاکتات خون شریانی در پنجاه نوزاد در بدو بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان مرکز طبی کودکان با سرنوشت نهایی و نیز یافته های بالینی، جداول ارزیابی SNAPII PE و CRIB، معیارهای گازهای خونی و درگیری ارگان های مختلف آنان و نیاز احتمالی و مدت نیاز به تهویه مکانیکی در سال 1383 سنجیده شد. در پایان مشاهده گردید که میانگین سطح لاکتات خون در بدو بستری نوزادان زنده مانده (40 بیمار) (10.6 ± 21.3) با این مقدار در نوزادان فوت شده (10 بیمار) (26.5 ± 42.0) تفاوت معنی دار آماری دارد (P=0.037). به علاوه بین سطح لاکتات خون در بدو بستری با درصد اشباع اکسیژن شریانی همزمان (P=0.02) و تا حدودی نیز با درگیری سیستم تنفسی نوزادان (P=0.049) ارتباط مشاهده شد. در نتیجه ارزیابی سطح لاکتات خون در بدو بستری می تواند در برخورد با نوزادان بستری در بخش ویژه و نیز تعیین سرنوشت نهایی (پیش آگهی کوتاه مدت) مورد توجه قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: نوزاد، لاکتات خون، گازخون شریانی (ABG)، سرنوشت نهایی، مرگ، مراقبت ویژه نوزادان
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


ارتباط بین سطح لاکتات خون در بدو بستری و سرنوشت نهایی در نوزادان بستری در بخش مراقبت ویژه، گزارش بررسی اولیه. مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1384; 23 (3) :259-264

URL: http://jmciri.ir/article-1-1040-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 3 - ( 1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران Journal of Medical Council of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4570