Journal of medical council of iran
دوره 27، شماره 3 - ( 1388 )                   جلد 27 شماره 3 صفحات 301-295 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بررسی اپیدمیولوژیک و عوامل زمینه ساز عقرب گزیدگی در جنوب استان کرمان. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1388; 27 (3) :295-301

URL: http://jmciri.ir/article-1-1326-fa.html


چکیده:   (4304 مشاهده)
زمینه: عقرب گزیدگی یکی از مشکلات بهداشتی عمومی در نواحی مختلف دنیا می باشد. کشور ایران با توجه به نوع اقلیم و آب و هوا از نظر گونه بندپایان مخصوصا عقرب ها بسیار غنی می باشد و در زمره کشورهایی است که گونه های زیادی از عقرب ها به ویژه انواع خطرناک آن را داراست. هر ساله 40 تا 50 هزار مورد عقرب گزیدگی و موارد متعدد مرگ ناشی از آن در کشور اتفاق می افتد. شهرستان های جنوب استان کرمان از مناطق مستعد آب و هوایی و اقلیمی برای عقرب گزیدگی می باشند.روش کار: این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی در طی فروردین 1382 لغایت شهریور 1385 در جنوب استان کرمان انجام شده و تمام موارد عقرب گزیده این شهرستان ها که به تنها بیمارستان موجود اعزام یا مراجعه می کردند مورد بررسی، معاینه و درمان قرار گرفتند و سپس پرسش نامه ای شامل اطلاعات دموگرافیک، اپیدمیولوژی و اطلاعات بالینی برای آنها تکمیل می گردید. آنالیز آماری با استفاده از برنامه spss 15 انجام گرفته است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون مجذور کای استفاده شده است.یافته ها: در طی 42 ماه مطالعه 301 مورد عقرب گزیدگی مراجعه کردند که بیشترین گزش ها در فصل بهار و تابستان بود. بیشترین ساعات عقرب گزیدگی بین ساعت 0-6 بامداد صورت گرفته و بیشترین محل گزش در دست و پاها بوده است. 50 درصد از موارد گزش در کسانی بوده که بیرون ساختمان و روی زمین می خوابیدند. 20 درصد موارد در اطرافشان خار و خاشاک و هیزم نگهداری می کردند. اکثر مراجعه کنندگان تحت درمان قرار گرفته و مرخص شدند. فقط دو مورد منجر به فوت، وجود داشت.نتیجه گیری: به نظر می رسد یکسری عوامل پیشگیری از قبیل تعمیر درزها و شکاف ساختمان ها، دور نگه داشتن هیزم و خار و خاشاک از محل زندگی و نخوابیدن در محیط باز بیرون ساختمان بتواند تعداد عقرب گزیدگی را کاهش دهد.
متن کامل [PDF 196 kb]   (1548 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.