Journal of medical council of iran
دوره 42، شماره 2 - ( 1403 )                   جلد 42 شماره 2 صفحات 37-25 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fathian Z, Vakili S, Mollanorozy K, Arabzadeh M. The Effectiveness of Sensori-motor Plays and Neurofeedback on the Attention of Children with Attention Deficit and Hyperactivity Disorder. jmciri 2024; 42 (2) :25-37
URL: http://jmciri.ir/article-1-3247-fa.html
فتحیان زینب، وکیلی سمیرا، ملانوروزی کیوان، عرب زاده مهدی. مقایسه اثربخشی بازیهای حسی - حرکتی و نوروفیدبک بر توجه کودکان دارای نقص توجه و بیش فعالی. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1403; 42 (2) :25-37

URL: http://jmciri.ir/article-1-3247-fa.html


گروه روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی و اجتماعی، واحد علوم و تحقیقات ،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران
چکیده:   (275 مشاهده)
چکیده
زمینه: این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی بازیهای حسی_حرکتی و نوروفیدبک بر توجه کودکان دارای نقص توجه و بیشفعالی شکل گرفت. مطالعات پیشین عواملی چون سبک دلبستگی، ذهن آگاهی، ویژگیهای شخصیتی و عوامل خانوادگی را موثر می دانستند و معتقد بودند که افراد دارای بیماری بیشفعالی در خود تنظیمی هیجانی یعنی مدیریت و کنترل در این حیطه، نقصان دارند. به همین سبب بررسی در مشکلات این گروه و با تمرکز به مساله توجه و تمرکز، امری مهم و نیازمند توجه است.
روش کار: این پژوهش به روش مطالعه نیمه تجربی انجام گردید و آزمودنی ها به شیوه در دسترس از تمامی کودکان 8 تا 12 سال تهرانی مبتلا به بیشفعالی انتخاب و بصورت تصادفی در گروههای آزمایش و کنترل قرار گرفتند. 40 نفر آزمودنی در سه گروه بازیهای حسی-حرکتی، نوروفیدبک، گروه ترکیبی و یک گروه کنترل قرار گرفتند و پیش و پس از مداخلات برای سنجش توجه از IVA2 استفاده شد.
یافته ها: نتایج این پژوهش با استفاده از تجزیه و تحلیل کواریانس پس از رعایت پیش فرض ها مورد ارزیابی قرار گرفت و نشان داد که میزان توجه دیداری و شنیداری در بازیهای حسی-حرکتی، نوروفیدبک و ترکیبی در گروه آزمایش و شاهد پس از حذف اثر پیش آزمون به طور معناداری با هم تفاوت دارند. این نتیجه به این معناست که با توجه به نتایج ذکر شده، مداخله بازیهای حسی-حرکتی، نوروفیدبک و ترکیبی تاثیر معنادار بر میزان توجه در ابعاد گوش بزنگی، توجه، سرعت پردازش، احتیاط، ثبات، تحمل، ادراک، پایداری و حسی-حرکتی در دو بخش دیداری و شنیداری دارد.
نتیجه گیری: بر اساس یافته های بدست آمده رویکرد ترکیبی بازیهای حسی_حرکتی و نوروفیدبک بر توجه کودکان اثر بخشی بیشتری به نسبت دو رویکرد بازیهای حسی-حرکتی و نورورفیدبک دارد و بین دو رویکرد بازیهای حسی-حرکتی و نورورفیدبک در اثر بخشی بر توجه، تفاوت معناداری وجود ندارد.
متن کامل [PDF 485 kb]   (102 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.